Hogyan lettem takarítónőből kosárfonó?

//Hogyan lettem takarítónőből kosárfonó?

Hogyan lettem takarítónőből kosárfonó?

Azt hogy takarítónőből kosárfonó lettem, nevezhetjük egy sikertörténetnek is. Takarítónőként dolgozni mindenképpen bizalmi állás, és néhány helyen ezt meg is becsülik, anyagilag és erkölcsileg egyaránt. Viszont,  amikor már 20 éve ezt csinálod, és valahogy 40 felé már az agyadban motoszkálnak a gondolatok, hogy ne már, meddig csinálom még ezt? Akkor elgondolkozol…

Eljön az a pillanat, hogy valami más kell. Kerestem kutattam magamban, hogy mi lenne az a plusz ami kikapcsolna, de fogalmam sem volt. Elkezdtem a magyar irodalom könyveit olvasni tucatszámra, de nem volt kerek az egész, még mindig hiányzott valami.

De mi volt az a valami, még én sem tudtam?

Egyszer csak internetes barangolásom közepette megláttam ezt a szót, hogy papírfonás és alatta rengeteg fotót.
Na, Ági gondoltam ezt ki kell próbálni!
Elkezdtem söndőrgetni a pálcákat, Tescós újságból és színekre válogattam. Nagyon tetszett. Sikerélményem volt. Számolgattam, gumizgattam a kötegeket. Imádtam és imádom most is. Teljesen kikapcsol, nem gondolok másra csak erre koncentrálok. Ezután elkezdtem fonogatni. Rettenetesen élveztem és most is élvezem minden másodpercét.

2016 márciusában fontam az első kosaraimat, nagyon megihletett a sikerélmény, az alkotás öröme.

Mindenkinek, családnak, barátoknak, kollégáknak, szomszédnak, szóval boldog, boldogtalannak fonogattam ajándékba. Nagy volt az öröm mindenhol.
Ingen ám, de jött a felismerés, hogy hiába fonok már nincs hová tenni.
A családom (fiam, húgom, öcsém) Ausztriában élnek, de a fiam sokat van itthon, vele küldtem mindig, a család többi tagjának a fonott dolgokat.
Ez így volt 2016 szeptemberében is, 2 kosarat tettem ki az asztalra, hogy vigye el, magának vagy a tesóimnak, erre ő azt mondta anya nincs hely, nem tudom hová tenni, és már a tesóimnak sem kell.

Alkoholista voltam, de új szenvedélyem lett

Huuuuu ki voltam borulva, hogy nem kéri, őszintén megmondom elsírtam magam. Nem gondoltam volna, hogy amit én szívvel lélekkel készítek az nekik már nem kell.
Nagyon rosszul voltam, aznap alig aludtam.
Reggel felkeltem Viktorka hajnalban elutazott, egy levél volt az asztalon.
Anya ezt a két kosarat megveszem, mert ajándékba viszem. Váltsd ki a vállalkozói igazolványt és add el a dolgaidat. Büszke vagyok rád, szeretlek! 5000 ft volt az asztalon.
Persze megint bőgtem, de most a boldogságtól és a gondolattól, hogy anya vállalkozó lesz.

Kiváltottam az engedélyt 2016 szeptember 17-én. ( másodállásban) Nagyon büszke voltam emlékszem, még a tartásom is más lett.

Jupiiiiii és azóta is csak fonok fonok fonok és fonok!
A kislányom is azt mondja, mikor megkérdezik tőle, hogy mit dolgozik anyukád? Kosarakat fon, válaszolja büszkén.

A takarítónő anya már nincs többé.
Hétköznap takarítás, hétvégén piacozás, nyáron fesztiválozás, így indultunk.

Idén pedig már a boltocskámban árulgatom a saját és 11 kézműves barátom portékáit.

6 tipp hogyan lesz hobbiból megélhetés

Mindenkinek azt mondom, hogy nincs más hátra mint előre.

Csatlakozz facebook oldalunkhoz is, Mágika Alkotóműhely és Kézműves boltocska, ahol mindig naprakész információval találkozhatsz.

By | 2018-02-06T21:07:06+00:00 február 4th, 2018|Categories: Bejegyzés|Tags: , , , |0 hozzászólás

About the Author:

Hagyj üzenetet

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..